Bryta om av Åsa Anderberg Strollo

Nummer: 490
Titel: Bryta om
Författare: Åsa Anderberg Strollo
Förlag: Alfabeta
Utgivningsår: 2007
ISBN: 978-91-501-0825-5
Betyg: 5 av 5


Om boken:

”Jag heter Minna Krall och jag bor med min pappa Håkan, hans fru Anna och mina småsyskon August och Ella i en stor sekelskiftesvilla i Bromma. Pappa jobbar på Universitetet, men han har varit ledig och varit med oss hela sommaren. Jag har jobbat i en kiosk i Danmark, där Anna har sin familj. Jag är… en vanlig tjej. Helt normal…”

Så börjar Minna sin presentation av sig själv och sitt liv när hon står inför Emma Larsson och alla andra idioter i nya klassen på gymnasiet i Skärholmen.
Men det är lögn. Egentligen är det bara Eddie som vet hur pank och hungrig hon varit under sommaren och hur illa det luktar i den sunkiga lägenheten.
Eddie tycker att hon ska skita i skolan och hänga med honom till Sydamerika istället. Till ett nytt liv. Byta om, liksom. Bryta med allt det krångliga som blir när mamma skrivits ut från psyket trots att hon fortfarande är sjuk.
Men vem ska ta hand om mamma, om inte Minna gör det?

Min åsikt:
En otroligt stark och berörande ungdomsbok om Minna som gör allt för att överleva i en otroligt svår värld.
Jag grät flera gånger under denna bok, så den berörde mig helt klart världigt mycket.

Mycket bra!

Vald till månadens bok i januari 2008.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar