Livet vi drömde om av Anna Gavalda

Livet vi drömde omNummer: 6474
Titel: Livet vi drömde om
Originalets titel: La Vie en mieux
Författare: Anna Gavalda
Översättare: Maria Björkman
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2014/2016
ISBN: 971-91-0-014500-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Det är ett café nära Triumfbågen.

Om boken:
Livet vi drömde om består av två berättelser som kretsar kring människor som på olika sätt är vilse i tillvaron.

Den första handlar om 24-åriga Mathilde. Hon har gett upp sina studier i konsthistoria för ett arbete hon egentligen är ointresserad av. Hon säger att hon är lycklig, men måste dricka för att påminna sig själv om det. En dag glömmer hon sin handväska som innehåller 10 000 euro på ett kafé. Jean-Baptiste, en lönnfet kock med tubsockor, hittar väskan. Några månader senare, på grund av Jean-Baptiste, bestämmer sig Mathilde för att förändra sitt liv.

Den andra berättelsen handlar om 26-årige Yann. Han är utbildad formgivare men arbetar som säljare i väntan på att något bättre ska dyka upp. Yann skulle inte säga att han är olycklig , men ofta när han passerar floden Seine föreställer han sig att han hoppar i och drunknar. En kväll blir han bjuden på middag hemma hos sin granne, konsthandlaren Isaac. Några timmar senare, på grund av Isaac, bestämmer sig Yann för att förändra sitt liv.

Min åsikt:
Starka, gripande & underhållande!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar