Quenas konung av Lina Stoltz

Nummer: 492
Titel: Quenas konung
Författare: Lina Stoltz
Förlag: Barents Publisher
Utgivningsår: 1998
ISBN: 91-89144-02-3
Betyg: 3 av 5Om boken:

Sofia känner sig ensam. Den norrbottniska sommaren är ljus och sommarlovet långt. Föräldrarna är bortresta och hon har ett jobb på kyrkogården, visserligen dåligt betalt, men hon får ju vara tillsammans med sin kompis Daniel som hon verkligen gillar.
Men ändå – allt känns ganska trist, så trist att ungdomarna somnar på jobbet och får sparken. Just då börjar det hända spännande saker. Dick återvänder från Köpenhamn. Har han slutat knarka…? Och Anssi-Anssi, Dicks syster som inte kan prata… eller kan hon? Är hon förståndshandikappad eller har hon övernaturliga gåvor? Är det sant att Quenas konung räddat henne från att drunkna? Och att hon har kontakt med Quenas folk vid Lillberget?

Min åsikt:
En bra ungdomsroman. Lite kort bara

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar