Såld av Sally Grindley

Nummer: 496
Titel: Såld
Författare: Sally Grindley
Förlag: Berghs
Utgivningsår: 2004/2007
ISBN: 978-91-502-1680-6
Betyg: 4 av 5


Om boken:

Det kan inte vara sant! Elvaåriga Lu Si-yan blir som förlamad när hon inser att hennes farbror tänker sälja henne på marknaden. I samma stund som hon ropas in av en förmögen man med familj och stor våning förvandlas hennes liv till en mardröm.
Lu Si-yan sliter som en slav från morgon till kväll. Som enda tack får hon höra att hon inte är någonting värd. Och när hon tvingas arbeta på en fabrik där arbetsmiljön gör henne sjuk är hon nära att ge upp. Men minnet av kärleken till hennes far gör henne stark. Och hon vägrar att bli ett offer.

Min åsikt:
En berörande bok om ett tragiskt men också inspirerande livsöde.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

4 svar till “Såld av Sally Grindley“

  1. Verkar en bra bok 🙂

    Ska läsa den. Det var oxå ett bra namn på boken.

    Mvh Alicia 😉

  2. Jag tyckte att boken Såld var bra och spännande men sammtidigt hemsk. Jag rekommenderar andra att läsa den:)

  3. boken var tragisk, bra och spännande på samma gång. en riktigt bra bok helt enkelt!! handlingen var lite svår att hänga med i men de lite äldre förstår nog. det är absolut en bok jag rekommenderar andra att läsa. betyg:5!! helt klart:)

  4. bästa boken ,,gjode mig att gråta :((
    alla måste läsa den,,

Lämna ett svar