Nyår av Stig Larsson

Nummer: 498
Titel: Nyår
Författare: Stig Larsson
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 1984/2007
ISBN: 978-91-0-011423-7
Betyg: 3 av 5Om boken:

Efter en skidolycka ligger en 27-årig man medvetslös i elva dagar. Man lyckas rädda hans liv efter omfattande hjärnoperationer men han tappar minnet. Efter några dagar återfår han minnet och åker hem till det liv som är hans, till sin fru och sina två barn i en by utanför Vilhelmina.
Men vem är han egentligen? Han känner ingenting för den person som han anses vara. Han kanske egentligen är någon annan?
En natt skriver han en lapp till hustrun att hon kan betrakta honom som död, och reser till Stockholm. En man låter honom sova över i en lägenhet och innan han somnar inser han att allting börjar just i detta ögonblick.

Min åsikt:
En rätt lockande bok på något vis, man vill fortsätta läsa trots att det händer skummare efter skummare saker.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar