Bara Alice av Maggie O´Farrell

Nummer: 501
Titel: Bara Alice
Författare: Maggie O´Farrell
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2000
ISBN: 91-0-057463-5
Betyg: 3 av 5Om boken:

Alice åker för att hälsa på sin familj i Skottland. På stationen i Edinburgh möts hon av sina systrar. Bara ett par timmar senare återvänder Alice till London. Hon går som i trance, omedveten om storstadstrafiken runt omkring sig. Gränsen mellan gata och trottoar suddas ut. Samma natt får hennes familj det chockerande meddelandet: Alice ligger i koma efter att ha blivit påkörd av en bil. Något hände på stationen i Edinburgh. Något som fick Alice att upprörd åka tillbaka hem igen. Vad var det hon såg? Allt hänger nu på Alice där hon ligger i sjukhussängen. Vill hon återvända till sitt liv, och om inte – varför? Bara Alice vet.

Min åsikt:
En bok som är väldigt bra samtidigt som den är väldigt förvirrande och väldigt smärtsam.
En berörande bok skulle man nog kunna kalla det.
Men det som förvirrar är att den blandar dåtid med nutid och att man inte riktigt hänger med hela tiden.

Bra.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar