Olyckan av Valérie Tong Cuong

OlyckanNummer: 6666
Titel: Olyckan
Originalets titel: Pardonnable, impardonnable
Författare: Valérie Tong Cuong
Översättare: Sofia Strängberg
Förlag: Sekwa
Utgivningsår: 2015/2016
ISBN: 978-91-87648-49-6
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Hon vänder sig om, ler och andas långsamt in för att betona hur viktigt det hon tänker göra är.

Om boken:
”Med kinderna svidande av sol och vind, fuktig nacke och sammanbitna käkar, trampar han av alla krafter. Det handlar inte om att tävla eller slå rekord, bara om farten, hänförelsen, känslan av att fara fram på den lilla landsvägen. Milo är som berusad av barnslig förtjusning, av glädje, av lätthet, berusad av lycka – en sekund före smällen skrattar han fortfarande med vidöppen mun medan han trampar. Sedan går allt i kras.”

En sommareftermiddag ramlar tolvårige Milo av cykeln, skadas allvarligt och hamnar i koma. Medan han vårdas på sjukhus börjar relationerna i familjen krackelera. Hemligheter som legat begravda i åratal bubblar upp till ytan och sprickorna av sorg, svagheter och missförstånd blir allt större. Långsamt visar det sig att Milo är navet i familjen och den enda som alla älskar villkorslöst. Men är kärleken till Milo tillräcklig för att kunna hålla ihop familjen?

Min åsikt:
Gripande, stark & vacker!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar