Landet bortom brunnen av Douglas Foley

Landet bortom brunnenNummer: 6436
Titel: Landet bortom brunnen
Författare: Douglas Foley
Förlag: Lava
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-87-94164-1
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Lava.

Bokens första mening:
Det var själva spetsen på kniven som fyllde henne med skräck.

Om boken:
En dag då syskonen hämtar vatten i en gammal brunn faller Joels älskade nalle i vattnet, och Joel hoppar efter. Alva tvingas dyka i även hon.
Efter en lång färd hamnar syskonen i en värld fylld av märkliga väsen, men kommer ifrån varandra. På sin vandring möter Alva Lemonia som utger sig för att vara Alvas vän, men som i själva verket vill ha något helt annat Men Alva lyckas fly.
Lemonia och hennes följeslagare som märkligt nog är Alvas mobbare Lucas, Viggo och Stina hittar Joel och tar honom tillfånga för att använda honom som gisslan. Alva å sin sida försöker desperat hitta ett sätt att frita Joel.
Det blir en jakt på liv och död som också handlar om hur Alva hittar sin inre kraft och kärleken till sin familj

Hur konfronterar man sin egen rädsla? Vad gör man när man står öga mot öga med sina egna demoner? Tolvåriga Alva saknar sin avlidna mamma, hatar sin pappas nya fru och är stingslig mot hela sin omgivning. Dessutom trakasseras hon av skolans mobbargäng som har hotat att skada hennes lillebror om hon inte överlämnar sin mammas vigselring till dem. Förtvivlad och ensam ger hon sig ut på en resa som kommer att förändra allt.

Min åsikt:
Ett spännande, gripande & fängslande äventyr!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar