Tio över ett av Ann-Helén Laestadius

Tio över ettNummer: 7013
Titel: Tio över ett
Författare: Ann-Helén Laestadius
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-29-69898-5
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Vi ska flytta.

Om boken:
Maja kan inte sova. Hon vill, men hon kan inte. Varje natt ställer hon klockan på tio över ett. Vem ska annars väcka mamma, pappa och lillasyster när huset rasar ner i gruvhålet? Under sängen har hon en väska med ombyten, ficklampa och andra viktiga saker. Om de måste fly, hals över huvud.

LKAB spränger under jord och Kiruna ska flytta. Familjen har fått en ny fin lägenhet, men det enda Maja vill är att bo kvar i sitt gamla hus. Hon litar inte på politikerna och bolagscheferna som säger att stan inte kan rasa. Hon hör ju mullret av sprängningarna på natten, hon känner ju hur marken skakar!

Maja oroar sig för att bästisen Julia ska bli tvungen att flytta till Luleå och att Albin i parallellklassen ska bli kär i någon snygg handbollstjej. Men ingenting skrämmer henne lika mycket som gruvan.

Min åsikt:
Stark, gripande & snyggt skriven!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Tio över ett av Ann-Helén Laestadius“

  1. […] Inte längre min är den fristående fortsättningen på Tio över ett. […]

Lämna ett svar