Födda två gånger av Giuseppe Pontiggia

Nummer: 521
Titel: Födda två gånger
Författare: Giuseppe Pontiggia
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2000/2002
ISBN: 91-0-057697-2
Betyg: 3 av 5Om boken:

En inskränkt läkare vill inte låta modern föda sitt barn med kejsarsnitt. När pojken till slut föds efter en svår förlossning har hjärnan tagit skada. Men lille Paolo växer upp och med föräldrarnas kärlek och insiktsfulla människors stöd kan han utvecklas och mogna till vuxen människa. I korta pregnanta kapitel berättar Pontiggia om traumat att få ett handikappat barn, om känslor av skuld och tillkortakommande, om rädsla och fördomar men också om ett barns andra födsel in i ett rikt liv och en social gemenskap.

Min åsikt:
En bitvis intressant berättelse men bitvis även för svävande.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar