Elefantens fot av Madeleine Hessérus

Elefantens fotNummer: 7087
Titel: Elefantens fot
Författare: Madeleine Hessérus
Förlag: Natur & kultur
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-27-13040-1
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Det sägs att de människor som väcktes mitt i natten av explosionen och som av nyfikenhet klättrade upp på hustaken för utsiktens skull kunde se eldskenet och det guldgula molnet och det sägs att de kunde se hur olyckans vind började blåsa.

Om boken:
Den förbjudna zonen kring Tjernobyl är en ödesmättad och kuslig plats där klockorna stannat och bara geigerräknaren tickar. Men där finns också en natur som med våldsam kraft återtar herraväldet över övergivna städer och byar.

Hit kommer Katarina, en ung biolog, för att arbeta på ett internationellt forskningslaboratorium. Det har gått några år sedan reaktorhaveriet och man försöker nu kartlägga vad som händer i det strålningsdrabbade området.

Bland forskarna finns ukrainaren Grigorij, uppväxt i det forna Sovjet. Han och Katarina förälskar sig i varandra och deras laddade förbindelse utlöser en räcka av händelser som får återverkningar på hela forskarlaget. I mötet med zonens oroväckande natur rör sig Katarina och Grigorij allt närmare en gemensam smärtpunkt, där ett drabbande förflutet gör sig påmint och katastrofen hotar. Vetenskaplig exakthet ställs mot irrationalitet, förnuft mot känsla.

Min åsikt:
Välskriven, intressant & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar