Myrrha av Ulrika Kärnborg

Nummer: 523
Titel: Myrrha
Författare: Ulrika Kärnborg
Förlag: Natur och kultur
Utgivningsår: 2008
ISBN: 978-91-27-08869-6
Betyg: 4 av 5


Om boken:

Redan som barn tvingas Hannah att lämna sin familj och börja tjäna som piga. Det är ett hårt arbete, och i vindskamrarna där tjänstefolket sover på lusiga britsar kryper temperaturen ner mot köldgrader om vintrarna. Men Hannah klagar aldrig, hon har alltid vetat att hon är menad för något större, att hennes slit har ett högre syfte.
Så träffar hon Artur, som är själva sinnebilden för en viktoriansk gentleman – han kommer från ett förmöget hem, har juristutbildning och är amatörpoet. Men Artur har en mörk sida. På sin lediga tid tycker han om att observera arbetsklasskvinnor och han dras till smuts. Tillsammans lever han och Hannah ut fantasier som i dubbelmoralens och klassklyftornas England tillhör de mest förbjudna. Det leder till en livslång och hemlig relation, men den har ett pris. Med åren ställs spelet mellan underkastelse och dominans på sin spets – vem är egentligen slav och vem är egentligen herre?

Hanna Cullwick och Artur Munby har funnits i verkligheten.

Min åsikt:
En roman baserad på en sann historia.
Den är lockande att läsa samtidigt som den upprör.

Bra skrivet!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Myrrha av Ulrika Kärnborg“

  1. […] är: Pocket: Lilla Stjärna – John Ajvide Lindqvist – Grattis Rose-Marie Svantesson Myrrha – Ulrika Kärnborg – Grattis Eva Kråkflickan – Eriksson & Axlander Sundquist – Grattis […]

Lämna ett svar