Alexandramannen av Katia Wagner

Nummer: 536
Titel: Alexandramannen
Författare: Katia Wagner
Förlag: Förlags AB Weinco
Utgivningsår: 2008
ISBN: 978-91-633-1849-8
Betyg: 5 av 5


Om boken:

När 17-åriga J. kliver av planet på Malmö flygplats väntar Alexandramannen på henne. Han har en röd ros i munnen. Det är ”Alexandra” som via internet övertalat J. att resa till Atheer Al Suhairy. Han vill köpa sex. efteråt tycker han att helgen varit perfekt. Hon beskriver den som en mardröm.

I april 2007 dömdes 31-årige Atheer Al Suhairy mot sitt nekande i Sveriges hittills största nätsexhärva. Han fick tio års fängelse för sexvrott mot närmare femtio unga tjejer och för att han använt täcknamnet ”Alexandra” på internet.

I boken ger han sin version av det som hänt. Det gör också J. och ytterligare fem unga tjejer. De berättar om timslånga chattar på nätet med ”Alexandra”, om sexträffar med Atheer Al Suhairy och om ett samhälle och en vuxenvärld som svikit totalt.

Min åsikt:
En starkt berörande bok, där man får höra allas versioner av vad som hänt.
Mycket bra skrivet.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar