Vredens änglar av Joyce Carol Oates

Nummer: 538
Titel: Vredens änglar
Författare: Joyce Carol Oates
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2005/2008
ISBN: 978-91-0-011635-4
Betyg: 4 av 5Om boken:

Är det så att ”det svagare könet” är mer beräknande när det gäller grymhet och brutalitet – och att kvinnor i mindre grad respekterar andras liv – än vi skulle vilja tro? Här skildrar Joyce Carol Oates nio kvinnor och flickor – i olika åldrar och social ställning – som alla på något sätt manipulerar någon eller låter sig manipuleras till mer eller mindre grymma dåd. Gemensamt för dem är deras oftast välgrundade förtvivlan och desperation.
Här finns en 34-årig kvinna som semestrar med sin dotter vid kusten och – av en tillfällighet – ger sig in i en otrohetsaffär, som förvandlar henne från älskarinna till mördare. En sexårig flicka försöker förgäves påkalla moderns uppmärksamhet under en uppsluppen trädgårdsfest – till slut tar hon sig med stor möda upp på taket där hon balanserar med sin några månader gamla lillebror i famnen. En ung nygift kvinna terroriseras när hon är ensam hemma av flirtiga, oanständiga telefonsamtal – är det den svartsjuke äkta mannen som försöker gillra en fälla eller…

Min åsikt:
En samling noveller med gemensamt tema om kvinnans mörka sidor.
Spännande.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar