Mitt liv som förrädare av Zarah Ghahramani med Robert Hillman

Nummer: 550
Titel: Mitt liv som förrädare
Författare: Zarah Ghahramani med Robert Hillman
Förlag: Brombergs
Utgivningsår: 2007/2008
ISBN: 978-91-77337-045-5
Betyg: 3 av 5Om boken:

Zarah Ghahramani växer upp i en privilegierad förort till Teheran. Hon är dotter till välbärgade och välorienterade medelklassföräldrar som uppmuntrar henne att studera och som satsar på att ge henne en god utbildning. Hon är en glad 19-åring fylld av energi och tro på livet. Men i likhet med andra iranska kvinnor är hon tvungen att klä sig i dämpade färger och täcka sitt hår för att följa Khomeyniregimens strikta regler.

Det är inget start politiskt engagemang som får Zarah att delta i en studentdemonstration i protest mot regimen. Det är snarare hennes ungdomliga iver som för henne dit. När Zarah plötsligt arresteras på gatan av säkerhetspolisen kan hon inte föreställa sig det som väntar henne i det ökända Evinfängelset. Där blir en fönsterlös cell med cementgolv hennes nya hem. Och, som det visar sig, hennes enda andningshål. Det enda ställe där hon slipper sina plågoandar till förhörsledare. Den ene ond och våldsam. Den andre mildare och mer civiliserad, men minst lika grym. Dag efter dag utsätts hon för förödmjukelser och slag, dag efter dag blir hon alltmer osäker på om hon kommer att överleva ännu en natt.

Min åsikt:
En stark historia, men den saknar något och känns på så vis inte hel.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar