Skiljetecken av Maria Modig

Nummer: 551
Titel: Skiljetecken
Författare: Maria Modig
Förlag: Bokförlaget Langenskiöld
Utgivningsår: 2008
ISBN: 978-91-976680-3-3
Betyg: 3 av 5


Om boken:

Författaren Maria Modig förlorade sin son Jacob i tsunamins Thailand. Som så många andra svenskar väcktes hon på annandags morgon 2004 av budet om den stora flodvågen. En av de försvunna var Jacob, den älskade sonen. Jacob var den stora gudagåvan i Maria Modigs liv, hans födelse ett under. Under veckorna och månaderna efter flodvågen kämpar Maria för att skapa mening i en tillvaro utan sonen. I Skiljetecken går Maria Modig tillbaka till sin dagbok veckorna och månaderna efter Jacobs död. Hon läser också dagboken från tjugo år tidigare, vid tiden för hans födelse. Med hjärtslitande uppriktighet rekonstruerar hon en ung mans liv och sina egna ansträngningar att förstå honom. I moderns minnen av sonen finns ett radband av ljusa stunder och många skratt. Fram träder bilden av en karismatisk och känslig ung man med en märklig förmåga att väcka kärlek och passion i sin omgivning.

Min åsikt:
En bok om sorg och om styrkan att fortsätta leva.
En bra bok, men jag saknar ändå något.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar