Ett löfte till Nadia av Zana Muhsen

Ett löfte till NadiaNummer: 568
Titel:
Ett löfte till Nadia
Författare: Zana Muhsen
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2000
ISBN: 91-37-11115-9
Betyg: 3 av 5


Om boken:

För tio år sedan flydde Zana Muhsen från Jemen. Där hade hon och hennes syster levt som slavar ända sedan de av fadern sålts som barnbrudar till två jemenitiska män. För att komma därifrån blev hon emellertid tvungen att lämna sin lille son, lillasystern Nadia och hennes två små barn.
I boken Såld, som fängslade en hel värld, berättade hon den skrämmande historien om livet i Jemen. Själv slapp hon undan, men systern är fortfarande kvar i bergsbyn. Innan de skildes åt lovade Zana att inte unna sig någon ro förrän både systern och barnen återfått sin frihet. Omvärldens stöd gjorde henne övertygad om att regeringarna i Jemen och Storbritannien skulle släppa dem. Men hon hade fel!
Många människor tog kontakt med Zana, de flesta för att uttrycka sin sympati och sitt stöd. Men andra lovade att hämta tillbaka Nadia och barnen till hemlandet och tog rejält betalt för svikna förhoppningar. Mardrömmen fortsatte. Ändå vägrade Zana ge upp. Här berättar hon, gripande och uppriktigt, om den fortsatta kampen för att hålla löftet till Nadia…

Min åsikt:
Inte lika stark som den tidigare boken men den visar på stort mod och mycket styrka.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar