Att tro på Mister Pip av Lloyd Jones

Att tro på Mister PipNummer: 572
Titel:
Att tro på Mister Pip
Författare: Lloyd Jones
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2006/2008
ISBN: 978-91-46-21680-3
Betyg: 2 av 5


Om boken:

På en tropisk ö, sargad av krig och övergiven av nästan alla, lever trettonåriga Matilda med sin mamma. Växtligheten frodas i hettan och hundarna ligger i skuggan och flämtar, grisarna bökar i hägn bakom hyddorna och höns flaxar undan när någon passerar. I den isolerade byn finns en enda vit man kvar: den excentriske mr Watts, föremålet för bybornas nyfikenhet och spe.
När läraren lämnat byn och det inte finns någon som kan undervisa skolbarnen tar mr Watts över i det förfallna skolhuset och börjar läsa för dem ur Charles Dickens Lysande utsikter.
Barnen finner en tillflyktsort i den föräldralöse Pips äventyr i den avlägsna staden London, som snart ter sig mer verklig än deras eget skadeskjutna landskap, där rebellstyrkor och regeringssoldater tränger allt närmare. Men i orostrider kan fantasin vara provocerande och farlig, och de mest oskyldiga gärningar kan ge upphov till vedergällningar som ingen hade kunnat förutse.

Min åsikt:
Bitvis intressant, men den faller ändå ner i det ointressanta.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar