Välkommen till Himmelsta av Hanna Landahl

Välkommen till HimmelstaNummer: 7670
Titel: Välkommen till Himmelsta
Författare: Hanna Landahl
Förlag: Celanders
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-87393-41-9
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Hanna Landahl!

Bokens första mening:
”Nej nu måste jag faktiskt be samtliga här inne att vara tysta!” nästan vrålade kommunalrådet Urban Persson

Om boken:
Himmelsta är en liten ort någonstans på den svenska landsbygden som långsamt håller på att avbefolkas. Invånarnas mer eller mindre inrutade liv förändras när kommunen öppnar ett boende som ska ta emot tre ensamkommande flyktingbarn. Det rör upp starka känslor hos ortens invånare. Många är negativt inställda. Nicke, som inser att boendet kommer att hamna granne med hans hus, blir väldigt upprörd och bestämmer sig för att göra allt han kan för att stoppa barnen från att komma till Himmelsta. Anja, som ska bli föreståndare för boendet är extremt förväntasfull och glad över beslutet. Vi får sedan följa vad som händer när Ibra, och senare även Hamid och Muhammed, flyttar in och hur det kommer att påverka människornas tankar, och för vissa skapa stora förändringar i deras liv.

Min åsikt:
Skrämmande aktuell, gripande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar