Ibland är man lessen ibland är man glad av Martina Montelius

Nummer: 7868
Titel: Ibland är man lessen ibland är man glad
Författare: Martina Montelius
Förlag: Atlas
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7389-521-7
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Bokförlaget Atlas!

Bokens första mening:
Natten till i dag drömde jag att jag föll ned på Roslagsbanans spår och en annan version av mig stod på perrongen och vinkade och log.

Om boken:
Rakel är 32 år och hatar allt som är naturligt. Är det så konstigt? Hon bär på ett hjärta som när som helst kan sluta slå och lungor som hotar att ge henne andnöd. Därtill bär hon på en ångest även den helt naturlig som sliter henne i stycken inifrån.

På skolan där hon arbetar får ingen veta hur hon lider. Kollegerna har ändå nog av sig själva. Och Rakel kunde inte bry sig mindre. Hon är upptagen av att vänta på svar på ett brev hon skickat till någon hon tror kan bli en kamrat.

Under en sömnlös natt växer sig Rakels längtan efter brev så stark att den materialiserar sig som en ansamling vita, halvt transparenta hinnor i hennes lägenhet. Hinnorna ger ifrån sig ett otäckt ljud, djupt inifrån den helt slutna massan som inkapslar Rakels besvikelse. De verkar vilja henne något.

Min åsikt:
Fantastisk & gripande med sprakande språk!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar