Döp alla djuren av Alison Smith

Nummer: 71
Titel: Döp alla djuren
Författare: Alison Smith
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9100102296
Betyg: 4 av 5


Om boken:

När Alison är 15 år går hennes storebror Roy ut genom dörren för att aldrig komma tillbaka. Han är på väg till sitt sommarjobb när hans skåpbil kolliderar med en annan bil. Döden är ögonblicklig. Bror och syster var så nära varandra att deras mamma kallade dem båda för ett namn – Alroy. Och hur ska den ena halvan klara att leva vidare när den andra halvan dör?
Med skärpa, ärlighet och klarsynthet skildrar Alison Smith familjens sorg, de sömnlösa nätterna, föräldrarna som blir fullständigt överbeskyddande men samtidigt glömmer bort henne och hur en tro på livet och Gud utplånas. Döp alla djuren är en memoar om hur en flicka blir vuxen och tvingas att lita på sig själv. Osynlig för sina föräldrar gör hon allt hon vill på nunneskolan – hon är ju Flickan vars bror dött. Och Alison tror att om hon iscensätter olyckan igen med sig själv som förare när hon fyller 18 så kan hon få sin bror tillbaka.

Min åsikt:
Döp alla djuren är en sann berättelse om Alisons liv. Om sorgen, smärtan och saknaden efter som bror som dog i en bilolycka, och hennes väg genom livet.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar