Alva rymmer / Alva blir kär av Pernilla Gesén

Nummer: 8008
Titel: Alva rymmer / Alva blir kär
Författare: Pernilla Gesén
Illustratör: Christina Alvner
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2005/2017
ISBN: 978-91-32-17875-7
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
– Jag vill ha en hund! skriker Alva.

Om boken:
Allt började den dagen då sjuåriga Alva vaknade av att hon var arg. Eller egentligen började det ju med att mamma och pappa bestämde sig för att skiljas, vilket de valde att berätta lagom till Alvas första skolavslutning! Hur ska hon nu kunna ha trevligt? När föräldrar är så hemska får barn göra vad de vill, det tycker i alla fall Alva. Hon slänger mammas och pappas tandborstar i toaletten och ser dem guppa i det äckliga toalettvattnet. Men det hjälper inte, mer drastiska metoder behövs. Och när Alva vill något riktigt mycket blir hon väldigt påhittig.

Min åsikt:
Gripande & rolig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar