Gå, älska! av Tomek Tryzna

Nummer: 72
Titel: Gå, älska!
Författare: Tomek Tryzna
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2002/2004
ISBN: 91-0-010260-1
Betyg: 3 av 5


Om boken:

Romek är fem år, ensam hemma, och fullt sysselsatt med sina klippark med berömda fältslag när han hör någon ropa på honom utanför fönstret. Och han kan inte motstå frestelsen att få låna Lalas röda trampbil och köra ett par varv runt torget – i utbyte mot några blöta pussar i källartrappan. Dessa femton minuter blir ödesdigra för hela familjen Stratos, för då länsar tjuvar lägenheten på allt av värde. Och värst av allt – Romeks pappa, som är skräddare, syr illegalt hemma på kvällarna och nu är alla kundernas kläder borta! Inbrottet är början till nedgången för familjen. De blir svårt skuldsatta, fadern börjar dricka igen, föräldrarna grälar. Och allt är Romeks fel. Det inser han några år senare och bestämmer sig för att bli rik och ställa allt tillrätta. Men hur ska det gå till?

Min åsikt:
Gå, älska! är en självbiografisk roman om en pojke som försöker rädda sin familj ur fattigdomen. Allt utspelar sig i Polen och dess miljö.

Har hört mycket bra om denna bok, men blev otroligt besviken. Tycker att det var allt för mycket skriverier om ingenting.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Gå, älska! av Tomek Tryzna“

  1. Mia Settergren skriver:

    Tycket det här är en underbar bok med härlig komik. Dråplig och sorglig på en gång. Man känner sig som en liten pojke när man läser den.
    Mia

Lämna ett svar