Min vän Maigret av Georges Simenon

Nummer: 8068
Titel: Min vän Maigret
Originalets titel: Les vacances de Maigret
Författare: Georges Simenon
Översättare: Gunnel Vallquist
Förlag: Atlantis
Utgivningsår: 1949/2016
ISBN: 978-91-7353-862-6
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
”Stod ni på tröskeln till er bar?”

Om boken:
I »Min vän Maigret« beger sig kommissarie Maigret iväg till en liten medelhavsö. En man har blivit mördad, och fallet intresserar Maigret eftersom den döde hade talat om »min vän Maigret« strax innan han mördades. På ort och ställe kan Maigret konstatera att det strängt taget bara är bouillabaissen och det fylliga vinet som är som det ska vara. För sällan har en så liten ö rymt så många sällsamma existenser.

Min åsikt:
Spännande, underhållande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar