Nötskal av Ian McEwan

Nummer: 8066
Titel: Nötskal
Originalets titel: Nutshell
Författare: Ian McEwan
Översättare: Meta Ottosson
Förlag: Brombergs
Utgivningsår: 2016/2017
ISBN: 978-91-7337-835-2
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Så här ligger jag, upp och ner inuti en kvinna.

Om boken:
Trudy är tjugoåtta år, höggravid och otrogen. Hennes make John har fått flytta ut från det exklusiva släkthus i norra London han en gång ärvde. Han är poet och förläggare, och trots att hans besök är allt annat än uppskattade, hälsar han på ibland för att recitera dikter för sitt ofödda barn.

I hemlighet har Trudy ett förhållande med sin svåger Claude, en bufflig och snål fastighetsmäklare. Tillsammans planerar de att göra sig av med John för att ta över det värdefulla huset och leva tillsammans. Men det finns någon som hör allt om deras mörka avsikter: barnet i Trudys mage.

Min åsikt:
Spännande, annorlunda & underhållande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar