Törst av Jo Nesbø

Nummer: 8148
Titel: Törst
Originalets titel: Tørst
Författare: Jo Nesbø
Översättare: Per Olaisen
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-0-016713-4
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Han tittade in i ett vitt intet.

Om boken:
En person hittas mördad i sitt hem. Kroppen är tömd på blod och polisen upptäcker bitmärken på halsen. Kan det handla om vampyrism – ett mycket omdiskuterat begrepp inom psykiatrin. Före detta utredaren Harry Hole övertalas att hjälpa till med fallet. Han vet bättre än många andra vad vissa människor är kapabla till, och flera av kriminalhistoriens värsta seriemördare var väl diagnostiserade som just vampyrister?

Men Harry har ett eget motiv för att hjälpa polisen – att fånga mannen som kom undan. Jaktinstinkten väcks till liv och återigen tvingas Harry offra något av sig själv i jakten på den gäckande mördaren.

Törst är elfte boken Harry Hole.

Min åsikt:
Spännande, läskig & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar