Cosmo av Barbara & Harald Kjellström

Nummer: 8109
Titel: Cosmo
Författare: Barbara & Harald Kjellström
Förlag: Effektum
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-981785-1-7
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Effektum!

Bokens första mening:
Bollen var i det närmaste perfekt slagen när Cosmo sökte sig ut på högerkanten.

Om boken:
Cosmo fyller snart fjorton år, spelar i Västerängens BK och har bara en sak i huvudet – fotboll. Laget har kämpat i två år för att få ihop pengar till säsongens höjdpunkt, Gothia Cup, men kan de konkurrera med alla storklubbar som är med i cupen?

Hemma är det mest tjafs och det går ut över resultaten i skolan. Hur är det mellan hans föräldrar egentligen? Är de på väg att skiljas? Pappa hotar med att Cosmo måste sluta med fotbollen om han inte skärper sig i skolan. Samtidigt vill pappa att Cosmo ska spela i AIK trots att Cosmo håller på Hammarby. Hur ska Cosmo hantera Marre i AIK, som redan i första matchen ser till att Cosmo hamnar på sjukhus?

Livet är inte bara fotboll. Under en semester på Kreta lär Cosmo känna Costas och tvillingarna Lotta och Sofia. Systrarna är så lika varandra att han har svårt att se skillnad på dem, ändå känns det extra spännande med Lotta. En kväll hamnar de i en mörk gränd och allt tar plötsligt en dramatisk vändning. Mycket händer under säsongen. Ska Cosmo fortsätta i Västerängen eller ska han söka sig till en ny klubb? Och vad ska han svara när Lotta säger att hon vill träffa honom ensam?

Detta är en bok om fotboll och om livet när man går i åttan.

Cosmo är första boken i en serie.

Min åsikt:
Gripande & lättläst men ostabil!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar