Broder av Aleksander Motturi

Nummer: 8231
Titel: Broder
Författare: Aleksander Motturi
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-1-307564-8
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Jag har precis lämnat Sam på dagis, förskolan menar jag förstås, men han säger faktiskt själv dagis, jag har väl lärt honom fel ord.

Om boken:
Berättaren är författare och följer sin bror Kimo under hans sista tid i livet. Sjukhusbesöken, samtalen och de minnen deras möten väcker, ger en mångtydig bild av två bröder som vuxit upp vid klassamhällets skärningspunkter. Medan Kimo under hela sitt vuxna liv stupat ner i missbruk och kriminalitet, med olika vårdprogram och fängelsevistelser till följd, har författaren frigjort sig med akademiska studier och en lyckosam bostadskarriär.

Scener om broderskap varvas med nedtecknade sessioner på divanen, anteckningar om berättarteknik, skrivandets villkor och de ångestfyllda problem författaren har med att slutföra sin roman. Var går skiljelinjen mellan att skriva en roman och återge verkliga händelser? Vilken rätt har författaren att skildra sin egen brors uppdaterade elände? Hur går det till när ett minne blir litteratur?

Min åsikt:
Tänkvärd, gripande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar