Krigarens svärd av Rick Riordan

Nummer: 8412
Titel: Krigarens svärd
Originalets titel: Magnus Chase and the sword of summer
Författare: Rick Riordan
Översättare: Anna Thuresson
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2015/2016
ISBN: 978-91-638-8467-2
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Ja, jag vet.

Om boken:
Hemlöse Magnus Chases 16-årsdag börjar inget vidare: Han blir jagad, gör inbrott – och dör, under väldigt konstiga omständigheter. Men hans äventyr har bara börjat. Det visar sig att Magnus är son till fruktbarhetsguden Frej och hör hemma i asagudarnas paradis, det märkliga Valhall. Valhall, fullt med döda vikingar, valkyrior och allehanda hjältar, med trädet Yggdrasil i matsalen och slagsmål på schemat varje dag, liknar ingenting Magnus någonsin sett. Dessutom är hans lyxiga svit något helt annat än livet på gatan…
Men säg det som varar för evigt – inte ens livet efter detta, tydligen. Magnus inser snart att allt inte är som det ska i asagudarnas palats. Tillsammans med sina vänner måste han rymma och leta rätt på Frejs svärd. Annars väntar Ragnarök.

Krigarens svärd är första boken om Magnus Chase.

Min åsikt:
Spännande & underhållande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Krigarens svärd av Rick Riordan“

  1. […] åsikt om tidigare böcker i serien: Krigarens svärd (del 1) & Tors hammare ( del […]

Lämna ett svar