Min vän Pax av Sara Pennypacker

Nummer: 8436
Titel: Min vän Pax
Originalets titel: PAX
Författare: Sara Pennypacker
Illustratör: Jon Klassen
Översättare: Jan Risheden
Förlag: Natur & kultur
Utgivningsår: 2016/2017
ISBN: 978-91-27-15075-1
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Räven kände att bilen saktade in innan pojken gjorde det, på samma sätt som han kände allting först.

Om boken:
Peter och räven Pax har varit oskiljaktiga i fem år, ända sedan Peter hittade den lilla rävungen övergiven i skogen. När Peters pappa en dag tar värvning i armén skickas Peter för att bo hos sin farfar, femtio mil hemifrån. Pax får inte följa med. Peter tvingas lämna honom i skogen, trots att Pax aldrig levt utan människor. Redan första kvällen hos sin farfar ångrar Peter att han gått med på att lämna Pax. Han packar en ryggsäck, smyger ut i natten och ger sig av för att leta rätt på sin räv. Trots att kriget kommer allt närmare. Samtidigt väntar Pax tålmodigt på att Peter ska komma tillbaka. Men hunger och törst driver honom till slut att lämna platsen där han senast såg sin pojke.

Min åsikt:
Underbar, gripande & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar