Gå härifrån av Emma Fäldt

Nummer: 8472
Titel: Gå härifrån
Författare: Emma Fäldt
Förlag: Cuervo
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-639-3863-4
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Emma Fäldt!

Bokens första mening:
Det var en vacker flicka.

Om boken:
”Något i hennes oskuldsfulla väsen lockade mig. Hennes blyghet, hennes tacksamhet över att vara här. Hennes blandning av barn och kvinna på samma gång. Jag ville veta vad hon hade varit med om. Jag ville komma henne nära. Jag ville kyssa henne.”

17-åriga Nora är på väg till sin pappa i Italien för att komma bort från ett destruktivt förhållande och en tillvaro där hon inte känner sig hemma.
Egentligen vill hon inget hellre än att åka tillbaka till Rosmundstorp, församlingen där hon växte upp och som hon hastigt rycktes ifrån när föräldrarna skildes. Men hon är en svikare som alla de andra som lämnade. Hon är rädd att hon inte är välkommen.
När hon till slut, efter en tid i Rom, ändå återvänder dit, visar det sig att bekymmer och mörka hemligheter lurar bakom den idylliska fasaden.

Utvecklingsroman för unga vuxna och vuxna om sökande efter identitet och samhörighet i en tillvaro där den sårbara tonårsflickan ständigt blir sexuellt objektifierad. Om ett dramatiskt uppbrott från en annorlunda uppväxt i en sektliknande miljö och om svårigheterna att anpassa sig till den nya tillvaron. Om att både längta hem och längta bort samt om avgörande möten som påverkar livets riktning.

Min åsikt:
Gripande, fängslande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Amazon!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar