Korpsystrar av Bettina Bieberstein Lee

Nummer: 8488
Titel: Korpsystrar
Författare: Bettina Bieberstein Lee
Förlag: Bladh by Bladh
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-88429-43-8
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Bettina Bieberstein Lee!

Bokens första mening:
Hon minns henne så väl, den raka hållningen, det uttryckslösa ansiktet utan spår av ånger.

Om boken:
Journalisten Hanna Axelsdotter brinner för kvinnofrågor och kan inte glömma fallet Nora, den unga kvinnan som snart ska friges från ett mångårigt fängelsestraff. Hon minns hennes känslokalla framtoning vid rättegången som Hanna rapporterade om, det vackra ansiktet utan spår av ånger. I ett försök att förstå de bakomliggande mekanismer som leder till en våldsam handling bestämmer sig Hanna för att intervjua Nora i fängelset. Inför kameran rullas Noras och hennes syster Linns livsberättelse upp. En berättelse om vad skuld och beroende gör med människor och som mynnar ut i ett triangeldrama där maktbalansen rubbas.

Nora och Linn växer upp i en dysfunktionell familj. Deras utforskande av sin sexualitet slutar i katastrof och systrarna skiljs åt mot sin vilja. De återses först som unga vuxna för att begrava mamman.

Korpsystrar är första, fristående delen med journalisten Hanna Axelsdotter.

Min åsikt:
Stark, mörk & briljant!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Korpsystrar av Bettina Bieberstein Lee“

  1. […] åsikt om tidigare böcker i serien: Korpsystrar (del […]

Lämna ett svar