Slutet på sommaren av Anders de la Motte

Nummer: 8529
Titel: Slutet på sommaren
Författare: Anders de la Motte
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-37-14905-9
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Kaninungen tryckte i det höga gräset.

Om boken:
En sensommarkväll 1983 försvinner en femårig pojke från en ensligt belägen gård på den skånska slätten. Det enda spåret efter honom är en sko i de höga majsfälten.

Trots att hela bygden engagerar sig i sökandet hittas han inte, och ryktena och misstankarna sprids snabbt. Men den valhänta brottsutredning som följer läggs till slut ner, och sorgen och ovissheten får pojkens familj att långsamt falla sönder.

Tjugo år senare leder hans storasyster Veronica ett gruppterapisamtal i Stockholm. Plötsligt ansluter en ung man, och inför gruppen berättar han om sin barndom, om oförklarliga minnen av en pojkes försvinnande.

Hans berättelse är skrämmande välbekant och skakar om Veronica. Motvilligt tvingas hon riskera den bräckliga tillvaro hon byggt upp. Hon måste återvända till Skåne och sin trasiga familj för att söka svaret på frågan som ingen längre vill ställa. Vad hände egentligen den där sommaren för så längesedan? Sommaren som aldrig tog slut.

Min åsikt:
Spännande, stark & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Slutet på sommaren av Anders de la Motte“

  1. […] åsikt om tidigare böcker i serien: Slutet på sommaren (del 1) & Höstdöd (del […]

Lämna ett svar