Jakobs stege av Ljudmila Ulitskaja

Nummer: 8623
Titel: Jakobs stege
Författare: Ljudmila Ulitskaja
Översättare: Hans Björkegren
Förlag: Ersatz
Utgivningsår: 2015/2017
ISBN: 978-91-87891-53-3
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Redan i sin första stund på jorden var det ett mycket sött barn – med markerad grop i hakan och ett välformat litet huvud som om det nyss hade lämnat en skicklig frisörs händer: håret var kortklippt som mammans, men ljusare.

Om boken:
Jakobs stege är en rysk familjekrönika som spänner över hundra år. I centrum står Jakov Osetskij, en intellektuell konstälskare född i en judisk Kievfamilj i slutet av 1800-talet, och hans barnbarn Nora, en egensinnig scenograf som tidigt väljer att gå sin egen väg genom livet. De möts bara en gång, på 1950-talet, när Jakov besöker sonen efter en lägervistelse. Det sanna mötet sker först när Nora ärver en korg med hans brev och får läsa KGBs hemliga akter. Samtidigt är det en filosofisk bok om de stora frågorna. Till grund för romanen ligger författarens eget familjearkiv.

Min åsikt:
Stark & gripande men svårläst!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar