Spegelstaden av Justin Cronin

Nummer: 8769
Titel: Spegelstaden
Originalets titel: The City of Mirrors
Författare: Justin Cronin
Översättare: Jimmy Hofsö
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-1-307506-8
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Ur den förste nedtecknarens anteckningar (”De tolvs bok”) presenterat vid Tredje världsmötet om karantänperioden i Nordamerika.

Om boken:
En spillra av mänskligheten har överlevt den stora epidemin och klarat sig undan viralernas intåg (viraler är människor som blivit smittade av ett dödligt virus och påminner om vampyrer). De få överlevande människorna har nu bott på en skyddad plats i Texas i tjugo års tid och hunnit föröka sig och blivit några tusen.

Efter att De första tolvs skräckvälde har störtats och de viraler som tillhörde dem tillintetgjorts (seriens andra del) lever människorna i tron att viralerna utrotats och de börjar så småningom flytta från sitt säkra muromgärdade område och breda ut sig över landet. Men det finns viraler kvar som håller sig gömda och bidar sin tid. Och fadern till De första tolv, Fanning, Noll kallad, har också överlevt. Hans raseri kan endast kväsas den dag då han kan förgöra Amy, Flickan från ingenstans, i ett sista slag mot mänskligheten.

Amy har även hon smittats men vet att hon utsetts till att möta Noll i slaget mellan människorna och viralerna och hon förbereder sig nu på att utmana honom.

Spegelstaden är tredje boken i Passagentrilogin.

Min åsikt:
Spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar