Asparna av Hanna Nordenhök

Nummer: 8767
Titel: Asparna
Författare: Hanna Nordenhök
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-1-307772-7
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Det var Endre, B:s vän, som till sist fick mig att komma tillbaka till staden och Ramels väg.

Om boken:
Två syskonpar, två skilda tidsepoker, och en baron med ett tvingande begär efter att tämja det vilda. I Hanna Nordenhöks nya roman närmar sig varandra till synes avlägsna händelseförlopp runt ett magnetiskt epicentrum: Råby ungdomsvårdsanstalt, Sveriges äldsta räddningshus för förvildade barn . Här finns pojken från fattigkvarteret Jerusalem i 1840-talets Malmö, och en varg som illavarslande hålls som bandhund på ett skånskt lantgods. Här finns de såriga minnena av en liten bror i Kittyryggsäck. Här finns också hans syster, som under en het och gråaktig sommar i stadens utkant tagit till sin uppgift att skriva deras historia.

Min åsikt:
Fantastisk & gripande med vackert språk!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar