Törnspökets hemlighet av Tone Almhjell

Nummer: 8768
Titel: Törnspökets hemlighet
Originalets titel: Thornghost
Författare: Tone Almhjell
Översättare: Nina Östlund
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2016/2017
ISBN: 978-91-638-9348-3
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
När Niklas var fyra år sa han till sin mamma: Jag vet något hemskt.

Om boken:
Det händer märkliga saker i skogen kring Niklas Sommarkulles hem. Mystiska fotspår och lemlästade djur hittas, och Niklas mardrömmar blir bara värre och värre för varje natt. När det visar sig att det är trollen från Niklas lekar som har kommit till liv i skogen inser han att den ende som kan stoppa dem är han själv. Med hjälp av lodjuret Tyst, hittar han källan till ondskan – en portal som leder in till en annan värld! I den andra världen är invånarna plågade av Sparvkungen och Niklas måste hitta ett sätt att rädda båda världarna, men först måste han ta reda på sanningen bakom hans mors sista ord: ”Jag är ett Törnspöke …”

Törnspökets hemlighet är en fristående fortsättning på Törnrosens nyckel.

Min åsikt:
Spännande, magisk & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar