Frågor jag fått om Förintelsen av Hédi Fried

Nummer: 8852
Titel: Frågor jag fått om Förintelsen
Författare: Hédi Fried
Förlag: Natur & kultur
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-27-15085-0
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Om du frågar om det värsta jag varit med om kan jag svara med en enda mening: Ögonblicket när jag skildes från mina föräldrar.

Om boken:
Vad betydde det att ha sin syster med i Auschwitz?
Var man hungrig hela tiden?
När förstod du att det pågick ett folkmord?
Kan det hända igen?

I över trettio år har Hédi Fried rest runt i svenska skolor för att tala om Förintelsen. Vittnesmålet om hur hennes familj deporterades från sin hemstad, och hur hennes föräldrar mördades i Auschwitz, har berört tusentals elever landet runt. Ofta är det i mötet med elevernas frågor som katastrofens omfattning blir som allra tydligast. Det är direkta, konkreta frågor som bottnar i en grundläggande känsla för humanism. Tillsammans hjälper de till att göra ett ofattbart skeende mer begripligt. Hédi Fried är en av få överlevande som finns kvar och kan berätta sanningen. I Frågor jag fått om Förintelsen besvarar hon ett urval av de frågor hon fått genom åren, frågor som nu för första gången samlas i en bok. Bara genom att fortsätta ställa de svåra frågorna kan vi undvika att upprepa historiens övergrepp.

Min åsikt:
Gripande, stark & viktig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “Frågor jag fått om Förintelsen av Hédi Fried“

  1. […] som bloggat om boken är Just nu just här, Jennies boklista, Enligt O, Sofies bokblogg […]

  2. […] som bloggat om boken är Just nu just här, Jennies boklista, Enligt O, Sofies bokblogg […]

Lämna ett svar