Jag är jag av Emma AdBåge

Nummer: 8938
Titel: Jag är jag
Författare: Emma AdBåge
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2011/2017
ISBN: 978-91-29-67760-7
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Ibland när jag ser mej i spegeln, så ser jag bara det helt vanliga.

Om boken:
Mickan är åtta år och räcker inte upp handen så ofta. Men hon är inte så blyg som fröken säger. Det är bara det att hon inte gillar att gå på Natalis Big Bang-kalas, är skiträdd för borrmaskinen i snickis och hatar grejer som är knottriga.

En måndag i klassrummet har det varit inbrott. Först ser inte Mickan och hennes klasskompisar det. Fröken tänder lampan och alla går och sätter sig – alla utom Pecka. Han går fram till klassens akvarium i stället och det är då han märker det.
Fiskarna är borta. Snart står hela klassen runt det tomma akvariet.
Fröken tror att det är Pecka som har tagit fiskarna, men det tror inte Mickan. På rasten pratar alla om fisktjuvarna. Richard och Lacke tror att det är städerskorna som har tagit dem. Inte förrän i sista kapitlet får läsaren reda på vem det är.

Min åsikt:
Härlig & rolig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar