Bida sin tid av María Dueñas

Nummer: 9022
Titel: Bida sin tid
Originalets titel: La Templanza
Författare: María Dueñas
Översättare: Ulrika Junker Miranda
Förlag: Massolit
Utgivningsår: 2015/2017
ISBN: 978-91-7679-047-2
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Hur känner sig en man till kropp och själ om han har vant sig vid triumfer, och plötsligt en septembereftermiddag får sina värsta farhågor bekräftade?

Om boken:
Inget hade kunnat få den framgångsrike Mauro Larrea att tro att den förmögenhet han byggt upp under år av slit kunde rasa samman inför ögonen på honom. Tyngd av skulder satsar han sina sista pengar i en dristig affär, i ett desperat försök att rädda sitt anseende. När affären går om intet och han står på ruinens brant möter han den charmerande men rastlösa frun till en vingrossist från London. Tillsammans tar de sig till det magnifika och blomstrande Havanna, där ryktet om hans tidigare framgångar är vida kända och dit nyheten om hans obestånd ännu inte nått. Här kan han på nytt bygga upp sin förmögenhet. Men när en potentiell samarbetspartner vill få honom att investera pengar i slavhandeln hamnar han i ett dilemma. Konflikten eskalerar i ett svartsjukedrama, och för att rentvå sig tvingas han återigen att riskera allt.

Min åsikt:
Gripande, fängslande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar