Moll Flanders av Daniel Defoe

Nummer: 9039
Titel: Moll Flanders
Originalets titel: The Fortunes and Misfortunes of the Famous Moll Flanders
Författare: Daniel Defoe
Översättare: Gösta Olzon
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 1722/2015
ISBN: 978-91-7499-488-9
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Mitt verkliga namn är så väl känt i Newgates och Old Baoleys register och protokoll, och mitt mellanhavande med de båda institutionerna har gett upphov till reformer av sådan betydelse, att det inte är att vänta, att jag i detta arbete skulle sätta ut mitt namn eller redogöra för min härkomst.

Om boken:
Moll Flanders berättar historien om en vacker, intelligent kvinna som vill undkomma sitt öde bland de utfattiga i Londons slumkvarter.
Som kvinna är hennes möjlighet att gifta sig. När hon inte kan räkna med sin ungdom längre väljer hon brottets väg. Under täcknamn och en rad maskeringar blir hon en av Englands och världslitteraturens skickligaste och mest beryktade tjuvar.

Min åsikt:
Fängslande, underhållande & spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar