Ditt livs affär av Fredrik Backman

Nummer: 8943
Titel: Ditt livs affär
Författare: Fredrik Backman
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-37-15262-2
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Hej.

Om boken:
Det är natten före julafton, en grå kvinna kommer gående genom sjukhusets korridorer för att hämta en av oss. Hon bär en pärm med alla våra namn uppskrivna i: En cancersjuk 5-åring som sitter ensam och målar sin favoritstol röd, en 20-åring som putsar ölglas på en krog han älskar, en 45-åring som kör en dyr bil ursinnigt genom mörkret i jakt på något att krocka med. Ett av våra liv måste tas, om inte ett annat ges frivilligt. Men det räcker inte att någon bara dör, för ett liv är inte det som händer när det tar slut, ett liv är allt som hände fram till dess.

Ditt livs affär är en magisk liten julhistoria om vad vår tid är värd och vad det vi lämnar efter oss egentligen betyder. Vem skulle du ge ditt liv för, om det inte räckte med att bara dö? Vad skulle du offra, om du visste att ingen skulle minnas det?

Det är natten före julafton. När gryningen kommer är en av oss borta.

Min åsikt:
Fin, tänkvärd & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Ditt livs affär av Fredrik Backman“

  1. Denna bok är på väg hem till mig. Hoppas att den kommer i början på veckan för jag vill så gärna läsa den nu kring jul.

Lämna ett svar