Livslinjer av Nancy Huston

Nummer: 591
Titel: Livslinjer
Författare: Nancy Huston
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2006
ISBN:978-91-37-13251-8
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Livslinjer är en sinnrik roman som blottlägger de ögonblick då tiden bryts och livet ändras för alltid. Genom fyra sexåringars blick berättas historien om en släkt där varje generation formats av den föregående. En efter en lägger de sina bitar till familjens pussel. Det är mer som går i arv än de födelsemärken de bär.
Sol är ett speciellt barn. Begåvad, men med storhetsvansinne och en oroande fascination för Internets utbud av morbida bilder. Från hans tillvaro i 2000-talets San Francisco rör sig berättelsen bakåt i tiden, via faderns omvälvande flytt från New York till Israel, och farmors kärlekslösa tillvaro i Toronto, till gammelfarmors uppväxt i andra världskrigets München, där inget är vad det verkar vara. Nuet jagas ständigt av det förflutna, tills bitarna faller på plats och familjens mörka hemlighet nystats upp.

Min åsikt:
En intressant och stark roman om fyra generationer.

Mycket bra!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar