Försvinner och stannar kvar av Jenny Eriksson

Nummer: 8984
Titel: Försvinner och stannar kvar
Författare: Jenny Eriksson
Förlag: Idus
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7577-592-0
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Idus förlag!

Bokens första mening:
Min pappa har nu blivit den sittande människan som han aldrig skulle bli.

Om boken:
Ovanför skrivbordet sitter femtio gånger sjuttio centimeter av ett minne. Jag har samma blå ögon som mannen i tavlan. Klippt och klistrat från honom till mig. Bilen som mannen i tavlan lutar sig mot ser gredelin ut men är egentligen vinröd.
Var vinröd.
Jäkla verb som döden ändrar på. Hans tröja är stickad och han lutar sig mot bilen i en pose som inte skäms över sig själv. Även om kroppen är stolt så är blicken grumlig.
Föreläsningen i december väckte något i mig. Det var mannen i tavlan som ropade, det var den friska pappan bakom sjukdomen. Jag känner honom inte. Kan man lära känna en människa som inte längre lever?
Jag bestämmer mig.

Det här är berättelsen om hur livet kan bli när hjärnan inte fungerar. Om ångest, utmattningssyndrom och Alzheimers sjukdom.

Min åsikt:
Gripande, stark & fin!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Försvinner och stannar kvar av Jenny Eriksson“

  1. […] Så här tyckte Jennies boklista. […]

Kommentera