Dårens dotter av Mian Lodalen

Nummer: 594
Titel: Dårens dotter
Författare: Mian Lodalen
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2008
ISBN:978-91-37-13176-4
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Connie är en flicka med för lite fett på kroppen och för många tovor i håret. Hon växer upp hos sin moster och hennes man i ett nybyggt miljonprogram i frikyrkometropolen Jönköping. Hennes pappa är visserligen världens roligaste, men han dyker bara upp när det passar honom.
Connie är inte som andra ungar. Flickornas rephoppande intresserar henne lika lite som frökens försök att lära ut alfabetet. Men så småningom får hon en själsfrände i jämnårige Kalle. Tillsammans parerar de smällarna från vuxenvärlden, ger igen och slår trotsigt in på en allt farligare väg.
Omedvetet börjar Connie härma sin pappa – den karismatiske charmören som byter flickvänner oftare än kalsonger, bogemen, kondomförsäljaren, Cornelisimitatören, racerföraren och fängelsekunden. Mannen som tänjer på gränserna för tänjandets skull.

Dårens dotter är en delvis självbiografisk roman.

Min åsikt:
En bok som man inte kan lägga ifrån sig, den lockar och berör.

En rolig sak är att boken utspelar sig här i mina trakter vilket gör att man känner igen sig i miljöerna.

Mycket bra.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar