…och bli ett vackert lik av Maria hede

Nummer: 85
Titel: …och bli ett vackert lik
Författare: Maria Hede
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2000
ISBN: 91-0-057193-8
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Maria Hede debuterade 1987 med den uppmärksammade dagboksromanen Evelyn Spöke. Evelyn är huvudperson också i hennes nya bok, där hon med ett starkt tryck och ett flödande språk berättar om några unga människor i Stockholm. Till det yttre har de det förspänt på alla sätt och vis, men en egocentrerad och tvångsmässigt skruvad attityd vilar som en förbannelse över dem och skrämmande lätt glider några av dem in i alkoholism och drogmissbruk.
Maria Hede skildrar panikångestens verklighet och lögner och följer sina gestalter i självbedrägeriets alla förnedrande turer. Ändå är det här en berättelse också om styrka och inte minst om vänskap, skriven med en självironisk humor som inte väjer för någonting.

Min åsikt:
Nu har Evelyn vuxit några år och man får följa hennes liv igen. Här skildras missbruk och panikångest och kampen att leva.

Mycket bra!!!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar