Natt bland hästar av Djuna Barnes

Nummer: 9170
Titel: Natt bland hästar
Författare: Djuna Barnes
Översättare: Reidar Ekner & Meta Ottosson
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-7645-383-4
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Framåt skymningen, då sommaren stod i sitt flor, kröp en man i högtidsdräkt, käpp och hög hatt genom buskvegetationen som omgav betesmarkerna till Bucklers egendom.

Om boken:
Djuna Barnes, en av modernismens stora ikoner, var en mästare i novellgenren. Ändå var hon sparsam med att återpublicera novellerna. Nar hon väl gjorde det så reviderade hon dem ofta sa mycket att det blev nya texter. Så skedde med det svenska urvalet Natt bland hästar, som därigenom kom att bli ett unikt Djuna Barnes -verk. Tio noveller, av vilka ett flertal hör till hennes mest klassiska, däribland titelnovellen (Natt bland hästar), Utsläpp, Läkarna och Kaninen, som författaren skickade till Sverige i grundligt omarbetade versioner.
Reidar Ekners eminenta svenska översattningar av Djuna Barnes -noveller, Natt bland hastar, utgör en sann litterär skatt. Lite drygt ett halvt sekel senare blir de nu tillgängliga på nytt, tillsammans med Meta Ottossons nyöversattning av novellen Aller et retour.
Med ett nyskrivet förord av litteraturkritikern Jonas Thente.

Min åsikt:
Starka, fängslande & välskrivna!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar