Bibliotekskatten Dewey av Vicki Myron med Bret Witter

Nummer: 607
Titel: Bibliotekskatten Dewey
Författare: Vicki Myron med Bret Witter
Förlag: Schibsted
Utgivningsår: 2008
ISBN:978-91-7738-780-0
Betyg: 5 av 5


Om boken:

En kall vintermorgon hittar en bibliotekarie en utsvulten och frostbiten kattunge som slängts in i bibliotekets bokinkast. Personalen tar sig an katten, och trots en hel del motstånd lyckas de få behålla sin bibliotekskatt. Katten , som får namnet Dewey Readmore Books, blir en symbol inte bara för biblioteket utan också för hela den lilla staden Spencer. Vi lär känna många färgstarka och gripande livsöden i denna sanna historia om en katt som blev känd och älskad i hela världen. Besökare kom från när och fjärran, familjer gjorde semesterresor till Spencer enbart för att få träffa honom; ändra från Japan anlände TV-filmare som hört talas om Dewey. När han dog 2006 stod hans dödsruna att läsa i över 300 tidningar runt om i världen.

Min åsikt:
Jag vet inte om man, som jag, måste vara kattälskare för att verkligen njuta av den här boken, men oj som jag berördes. Mina tårar rann både av glädje och sorg. Men mest av allt fick jag många skratt.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar