Spegel, spegel av Cara Delevingne med Rowan Coleman

Nummer: 9339
Titel: Spegel, spegel
Originalets titel: Mirror, Mirror
Författare: Cara Delevingne med Rowan Coleman
Översättare: Ann Margret Forsström
Förlag: Polaris
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-88647-63-4
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Solen gick upp och vi rörde oss hemåt medan sommarhettan steg.

Om boken:
När en nära vän plötsligt försvinner utan spår ställs en grupp tonåringar ansikte mot ansikte med utmaningar och hemligheter de inte längre kan ignorera.

Red, Leo, Rose och Naomi har aldrig passat in bland de andra eleverna på Pimlico Academy de är outsiders som känner sig mest bekväma när de sysslar med musik och sitt band, Spegel, spegel. För 16-åringarna är det nästan lika svårt att försöka smälta in i skolan som att hantera livet hemma. Red har en alkoholiserad mamma och en pappa som aldrig är där. Leos bror sitter i fängelse. Rose använder sex och alkohol för att döva smärtan efter ett brutalt överfall. Naomis punkprinsess-persona ger henne friheten att vara sig själv.

När Naomi plötsligt försvinner och sedan hittas medvetslös, blir hennes vänner chockade och förvirrade. Var det en olycka eller försökte någon medvetet skada Naomi? Om hon hade problem, varför kom hon inte till dem? Hur väl känner de egentligen sin vän och varandra? Om Naomi vaknar upp från sin koma, kommer hon någonsin att bli densamma igen?

För att kunna förstå vad som hände Naomi måste Red, Leo och Rose konfrontera sina egna mörka hemligheter och rädslor, och till slut också skillnaden mellan vad de egentligen känner, och vad de visar utåt.

Min åsikt:
Gripande, stark & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar