Anteckningar från en liten Fiat av Zbigniew Kuklarz

Nummer: 616
Titel: Anteckningar från en liten Fiat
Författare: Zbigniew Kuklarz
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2008
ISBN:978-91-0-011822-8
Betyg: 3 av 5


Om boken:
Kristoffer dör en alldeles för tidig död efter ett simpelt ormbett. Sex månader efter begravningen åker hans tre vänner till Polen för att uppfylla hans sista önskan: Att strö ut askan på 2000 meters höjd, på gränsen mellan Tjeckoslovakien och Polen, ett välbevakat militärområde dit ingen med någorlunda vett i skallen bör klättra upp. För att få ro måste Piotr, Leo och John se pulvret singla ned som ett segelflygplan mot Morskie Oko – det grönsvarta havsögat i djupet av dalen – platsen där Kristoffer upplevde sitt livs stora kärlek.
Hoptryckta i en av världens minsta bilar gör de unga männen en expedition in i ett land som pyr av nationell styrka, på väg att frigöra sig från kommunismens ok. Men det är också en resa in i kärleken: Kristoffers död ger de tre vännerna en snabbskjuts till ödmjukheten mot livet, den som normalt brukar dröja till pensionsåldern och kolonilotten innan den börjar blomma.

Min åsikt:
Lite småkul ibland, men i övrigt mest ok.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Anteckningar från en liten Fiat av Zbigniew Kuklarz“

  1. läste en annan bok av honom som hette ’hjälp jag heter zbigniew’. tydligen är hans namn ett pseudonym. Lite intressant!

Lämna ett svar